Definitieve ontharing IPL

IPL-SHR Definitief ontharen

Nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen, geen stoppels meer en geen ingegroeide haartjes bij uw oksels, bikinilijn of rug: dát is wat de MedCos IPL (Intense Pulsed Light) & IPL SHR (Super Hair Removal) methode voor u kan betekenen. Met de MedCos IPL en de MedCos IPL SHR kunt u zich verzekeren van een behandeling van hoogwaardige kwaliteit.

De behandeling

De Medcos IPL & IPL SHR is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met de MedCos IPL & IPL SHR -methode. Het is bovendien snel, zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf minuten.

Donker haar bevat pigment (melanine) dat de eigenschap heeft om licht te absorberen en deze om te zetten in warmte. Het pigment geleidt deze warmte naar de haarwortel en het haarwortelzakje waar deze vernietigd wordt en er geen nieuwe haar meer uit kan/zal groeien. Aangezien de MedCos IPL behandeling berust op absorptie van licht door het haarpigment, worden de beste resultaten bij donker haar gezien. Een lichte huid met donker haar heeft een duidelijker verschil tussen haar- en huidskleur, waardoor de behandeling wordt vergemakkelijkt. Het MedCos IPL & IPL SHR systeem heeft voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende haar- en huidskleuren.

De duur van de behandeling varieert per gebied, maar is door het grote behandeloppervlak zeer kort. Om een indicatie te geven van de snelheid van de MedCos IPL SHR behandeling volgen hier enkele veel behandelde locaties met de gemiddelde behandeltijd, naast uiteraard het ontvangst van de cliënt en de intake:

Bovenlip: 1 minuut per behandeling

Oksels: 5 minuten per behandeling

Bikinilijn: 5 minuten per behandeling

Benen: 30 minuten per behandeling

Volledige rug: 25 minuten per behandeling

 

Kan iedereen met de MedCos IPL behandeld worden?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn derhalve vaak niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (huidtype VI) of mensen met een zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigment gehalte in de huid.

Hoeveel behandelingen zijn noodzakelijk?

Bij een MedCos IPL SHR behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat, een haarreductie van 80% tot 90%. Wij adviseren elk jaar 1 à 2 onderhoudsbehandelingen om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

Is de behandeling pijnlijk?

Als de lichtflits op de huid afgegeven wordt kan men een prikkeling/ tikje voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid slaat, maar is voor iedereen goed te doen.

Hoe belangrijk is de periode tussen de behandelingen?

U dient altijd de aangegeven behandelperiodiek aan te houden. Zeker in de basis is het van groot belang dat hier niet van afgeweken wordt. Wanneer u de basis niet goed legt bestaat de kans dat er meer behandelingen noodzakelijk zijn dan gemiddeld i.v.m. de haargroeicyclus.

De IPL behandelingen die met de MedCos IPL SHR bij de MedCos Partners worden uitgevoerd, worden alleen uitgevoerd door medewerkers die de MedCos IPL SHR training volledig en met goed gevolg hebben afgerond.

 

Behandelvoorwaarden
 • Verandering in de hormoonhuishouding welke veroorzaakt kunnen worden door adolescentieperiode, menopauze, zwangerschap, bepaalde medicatie of ziektebeeld kunnen er toe leiden dat slapende haarfollikels aan worden gezet tot het produceren van haar.
 • Zes weken voor de aanvang en tijdens de behandelingsperiode mag u de haren niet d.m.v. harsen of epileren verwijderen. U verwijdert dan haren in de juiste groeifase waardoor meerdere behandelingen nodig zullen zijn. Overtollige haren mogen alleen middels knippen of scheren verwijderd worden.
 • Voor de behandeling mag het te behandelen gebied niet blootgesteld worden aan zon of zonnebank. Dit voor minimaal 6 weken! Ook het gebruik van een selftanner wordt sterk afgeraden.
 • Wij raden u het gebruik van een sunblock SPF30 aan welke zowel 's zomers als 's winters meerdere malen per dag aangebracht moet worden op het te behandelen gebied.
 • Wij verzoeken u het te behandelen gebied 24 tot 48 uur voor de behadeling zorgvuldig te scheren. Het voorkomt onnodige huidirritatie en zal de effectiviteit verhogen.
 • Wij verzoeken u ons op de hoogte te stellen van veranderingen in medicijngebruik en/of ziektebeelden. In geval van medicijngebruik verzoeken wij u de bijsluiter mee te nemen.
 • Na iedere behandeling dienen de volgende punten in acht te worden genomen:
  - Niet baden in te warm water (sauna)
  - Het gebruik van een moisterizer of andere geadviseerde producten
  - Vermijd huidirritatie van het gehandelde gebied evenals krabben of scrubben.
  - Geen bezonning of bruining ten minste gedurende een week na de behandeling

Meer weten over couperose

Meer weten over pigmentvlekken

Wat kost het?

Prijzen zijn afhankelijk van de behandeling en kunnen dus verschillen van persoon tot persoon. Vraag vrijblijvend meer inlichtingen en naar de bijhorende prijzen.